5 om da'n gör kroppen glad

Efter att ha varit medlem i 30 dagar har jag fått mer än 150 spammail i min inkorg. Samtliga är reklam för 3 scamsidor varav en av dessa är den berömda "nya sidan" och de som skickat dem äutger sig för att vara administratörer.


Att jag inte vet exakt hur många spammail jag fått beror på att jag raderade dem de första dagarna innan jag kom på att jag skulle spara dem och föra statistik, men 150 spammail på 30 dagar betyder alltså 5 om dagen (minst eftersom några räknats bort). Det fanns någon gammal TV-reklam där de sjöng "5 om da'n gör kroppen glad". Den gången handlade det om frukt och jag tror inte spam gör någon glad.


Om ingen gick in på någon av de där tre sidorna det spammas om skulle de antagligen tröttna ganska fort, men tyvärr verkar det finnas tillräckligt med idioter här inne som följer länken för att det ska löna sig att spamma sönder K6.Eftersom det handlar om 3 olika länkar och inte 3 tusen eller 3 miljoner, skulle det väl inte vara allt för svårt att lägga ett filter som stoppar mail som innehåller de specifika länkarna?


Jag har också roat mig med att besöka de spammare som fortfarande finns kvar när jag sett deras mail, och i princip alla har tomma profiler med texten "Jag vill bara knulla". Om man flaggade den meningen skulle admin kunna rensa bort spamkonton innan de började spamma. Ofta skapas de i förväg och ligger vilande en period innan de kör igång.

DrKrall M56
2020-06-23 01:10
8

Fler blogginlägg från: DrKrall M56