Meningen med syftet?

Jag vet inte vad syftet med K6 egentligen är. Jag hade fått för mig att det var en sida för kontaktsökande, för läser man lite grann är det det de allra flesta försöker med. Kanske hade jag fel. Det kanske finns något helt annat syfte som jag inte insett. Hur som helst, vill man få kontakt så finns det egentligen bara två sätt om man inte vill sitta tyst i ett hörn och hoppas att någon upptäcker en innan man dör av hög ålder.


Det ena sättet är att fara runt som en påtjackad ekorre och maila alla som verkar intressanta och trycka ner ens fantasier i halsen på dem oberoende av om de är intresserade eller inte. Lite som internets version av Jehovas Vittnen som ju gör likadant IRL även om det inte är sina sexuella fantasier de vill tvinga på en. För säkerhets skull kan man ju ge sig på alla som inte verkar intressanta också. Det kan ju ge utdelning.


Det andra sättet är att på något vis låta folk veta vad man söker och låta de som är intresserade själva ta kontakt med en. Vilket sätt tror ni är minst irriterande för alla utom den handfull som kanske har samma intresse och faktiskt skulle vilja träffa er? Ja just det, så tänkte jag också och därför publicerade jag en liten annons i kontaktsökartråden i forumet. Hände det något? Nej inte vad jag märkte. Var det någon som läste annonsen? Jag vet inte. Det var i alla fall ingen som kommenterade den och det var ingen som skickade något mail och det var heller inga fler som besökte min presentation.


När jag började läsa i forumet insåg jag väldigt snart att det är en mikroskopisk del av medlemmarna här inne som skriver i forumet. Om vi antar att det är någonstans mellan 10 och 100 gånger fler som läser än som skriver så inser man snart att jämfört med det totala antalet medlemmar är det i princip ingen. De flesta medlemmar på K6 använder inte forumet över huvud taget. Då blir det med andra ord ganska meningslöst att annonsera där. Dessutom vågar jag tro att de allra flesta som använder forumet om de är intresserade av kontakt inte är intresserade av den kontakt jag vill ha.


Däremot upptäckte jag att det enda inlägg jag skrivit i min blogg hade mer än 3 gånger så många läsare som jag hade besökare på min presentation. Folk har altså inte gått in på min presentation, blivit intresserade av vad jag tycker och kollat min blogg, utan de har kommit direkt till bloggen via någon annan ingång. Där har vi till skillnad från kontaktsökartråden en effektiv annonspelare. Därför kopierade jag helt sonika min annons och publicerade den som ett blogginlägg, och nu hände det grejer. Jag såg i realtid hur räkneverket steg när fler och fler läste, men efter en kvart var inlägget plötsligt borta.


Jag tänkte att det kanske var något tekniskt fel eftersom det inte är helt ovanligt, eller möjligen att någon admin av någon anledning raderat det. Jag letade i reglerna men hittade inga regler jag skulle ha kunnat bryta mot. Dessutom var det ju inget kontroversiellt utan bara en kontaktannons. På de flesta andra sidor är det ju ganska fritt att skriva lite vad man tycker i sin blogg och ingen hade ju meddelat mig att det skulle vara någon sorts regelbrott. För säkerhets skull frågade jag i forumet. När ett antal timmar förflutit utan att jag fått svar lade jag helt sonika upp den igen och såg återigen hur räkneverket tickade på.


En timme senare var den återigen försvunnen och den här gången hade jag fått tre mail från en riktig admin i tillägg till ett av den falske adminen som vill att vi ska byta sida. Det visade sig att mitt inlägg raderats trots allt. För att det tydligen bröt mot en regel som sa att bloggen inte är avsedd för kontaktsökande. OK? Jag har inte hittat någon sådan regel så jag har efterfrågat vart man hittar den. Jag ifrågasätter inte att den finns även om jag inte sett den trots att jag letat, men man kan ju undra hur siteägaren tänker.


K6 vill altså förhindra att vi söker kontakt i våra blogginlägg som ju är fullständigt frivilliga att läsa och tycker alltså att vi istället ska slösa vår och andras tid och energi på att irritera varandra med att skicka en massa ovälkomna mail. Då kan man ju fråga sig om de hellre ser att vi inte får kontakt än att vi får kontakt. Jag har varit medlem tidigare, tom 2 gånger, och när jag träffat en partner jag var nöjd med slutade jag använda sidan. Tänk om alla gjorde som jag. Då skulle det bli färre medlemmar ju effektivare kontaktsökandet gjordes. Om man däremot försvårar kontakt mellan medlemmarna stannar de kvar. Så länge de inte blir för irriterade på alla "Knulla?-mail". Fast så länge de håller sig inom en rimlig nivå är irritationen över dem också en faktor som begränsar kontakten mellan medlemmar.


Anyway. Under de få minuter mitt blogginlägg fick ligga kvar hände det i alla fall någonting. Antalet besökare av min presentationssida fördubblades på lite drygt en timme.Det bevisar i alla fall att jag tänkte rätt om vilket ställe att annonsera som var effektivast. Om det nu inte är tillåtet kommer jag naturligtvis att rätta mig efter det även om jag tycker det är urbota korkat. Däremot funderar jag på om det är tillåtet eller ej att söka kontakt i sin presentationstext. Jag har frågat i forumet, och säger de nej känns det som att de rimligen måste tvinga mer än 99% av alla medlemmar att skriva om sina presentationer så de inte uppfattas som kontaktsökande. Problemet är ju att presentationssidorna har mycket sämre genomslagskraft än bloggen.


Det kanske vore dags för K6 att skippa den där kontaktsökartråden som ingen läser och göra ett likadant system som bloggen för annonser istället. Så man kan se alla annonser i en lista och hamna rätt inne i personens profil via en länk istället för att kommentera i ett forum nästan ingen läser.


För övrigt har jag fått mindre spam de sista 2 dagarna och det är ju trevligt.

DrKrall M56
2020-05-27 03:08
8

Fler blogginlägg från: DrKrall M56