Folk som saknar självinsikt, vad skulle vi göra utan dom ?

Kollar ofta klipp på  youtube på folk som ställer upp i musik eller talangtävlingar i tron om att dom kan detta. 

Jag har personligen en kontakt med just en sådan, killen i frågade stod i kö för idol uttagningen, men  backade ur i sista stund.

I dag pysslar han doc med musik, men det man hör han göra bakom trummorna, ibland gitarr, och vid nått tillfälle sång..  är inte nått man höjer ögonbrynen för. 


Däremot höjer man dom pga det  han ofta skriver. (  han skriver dagligen) Om att så fort han får ett fullt band (  han har haft strax under  100 medlemmar under 3 års tid) så kommer hans band bli mega stort. 

Han är en lååång historia om vilka galenskaper han hittar på inom musiken. egen trummshow, världsturne, miljonär, mm.. och sen går man  tillbaka och lyssnar på det han gör.. då får man  sig ett litet skratt. 


Jag och som så många andra, har ju försökt förklara och hjälpa denne med att förstå att han är inte ens i närheten av det han vill uppnå. Han , liksom en guldfisk, lyssnar och förstår...  en dag..  sen är han tillbaka i samma mönster. 


Så när man ser dessa människor stå och sjunga tex , i tv.. och det är inte en ton rätt.. hur tänker dom? eller ännu värre,  dom som är helt övertygade om att dom kan , får ett nej , och sen står dom där och  är helt chockade!


Och det man oftast får höra från dom är

" mina vänner tycker jag kan sjunga"  gahhhhh!!! såvida du inte har riktigt musiker till vänner,  så ska du tamejfan inte lita på att dom vet hur en sångare/sångerska bör låta!

Tacka och ta emot istället, men det bästa sättet att testa sig INNAN man deltar,  är att spela in sin röst till en låt, ( utan orginalsången på)  och sen  lyssna och bedöma själv,  låta andra komma med kritiska tycken. 


men kan man inte ens höra på sig själv att " fan det här är inte bra "..  då ska man inte hålla på med musik.. Näe fredag..  halloween..  fixa bärsa, klä ut sig och  sen vet man inte vad som händer :-)  ha det bäst alla

Iron_muppet M38
2013-11-01 10:32
1

Fler blogginlägg från: Iron_muppet M38